top of page
e88c87_4f0a96920a5a4808a4ba4527235e5417.webp

Mijn naam is Ginger Huijzer en ik ben de trotse eigenaresse van Dierenwelzijnscentrum Ginny.

Als toegewijde trimster heb ik door de jaren heen talloze honden mogen verzorgen. Tijdens mijn werk heb ik echter ook vaak gezondheidsklachten, zoals huidproblemen, anaalklierproblemen, diverse ontstekingen en allergieën bij deze trouwe viervoeters opgemerkt. Verschrikkelijk vond ik het om te zien dat eigenaren van alles probeerden om hun geliefde huisdier te helpen maar dit niet voldoende lukte. Hierdoor voelde ik een sterke drang om me meer te verdiepen in hoe ziekte ontstaat en hoe de meeste klachten voorkomen kunnen worden. Dat werd mijn doel: dieren hun welzijn vergroten door ze gezonder te maken en ziektes te voorkomen. 

Ik deel mijn leven met mijn 3 honden die in de loop der jaren diverse gezondheidsklachten hebben ontwikkeld.

Ik begon mij af te vragen waarom ik de pech had dat al mijn honden gezondheidsproblemen kregen en vroeg mij af of ik misschien iets fout deed.

Ondertussen heb ik geleerd hoe ziekte ontstaat en begonnen puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. De realisatie dat we eigenlijk onbewust onze maatjes juist ongezond aan het maken zijn, kwam als een schok voor mij binnen. Gelukkig heb ik ondertussen geleerd wat we kunnen doen om dit te voorkomen. Mijn honden zitten nu veel lekkerder in hun vel, krijgen veel minder reguliere medicatie en ik bespaar op de hoge dierenartskosten. Cassie is jeukvrij en helemaal van de jeuk onderdrukker af. Ik heb haar ook kunnen ondersteunen toen de symptomen van de Neurogene KCS weer lichtjes terugkwamen, waardoor ze die vreselijke medicatie niet hoefde te krijgen. Celly heeft geen antibiotica en jeuk onderdrukker meer nodig en Lilly geeft niet meer over en haar gedrag is aanzienlijk verbeterd. 

20170709_090434.webp
e88c87_ea82398a1c88447eb9d75e527c7fd708.webp

Vindingrijke verbindende kennisbom

Geen probleem is mij te gek! Ik kom altijd met een manier om uit te proberen om het op te lossen. Regelmatig gebruik ik daar mijn intuïtie voor en “valt” het antwoord vanzelf mijn hoofd binnen. Deze intuïtie gebruik ik ook om contact te maken met dieren om ze beter te kunnen begrijpen en te ondersteunen op energetisch en emotioneel vlak. Ik ben een echte studiebol. Door de vele cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd, kan ik al deze waardevolle kennis en inzichten combineren.

Door open te staan voor de behoeftes van onze huisdieren kunnen we hun welzijn vergroten, gezonder door het leven laten gaan en ze gelukkiger oud laten worden.

Ik ben geschrokken van hoe wij onbewust onze huisdieren ongezond maken.
Het verbaasde me te ontdekken hoe gezondheidsklachten ontstaan en wat voor invloed wij als huisdiereigenaren daarop hebben.

Mijn missie is dan ook zoveel mogelijk hondenbezitters te begeleiden om gezondheidsklachten bij hun viervoeters te verhelpen en te voorkomen.

Ondertussen heb je al een aardig beeld van mij kunnen krijgen. Maar wie is de privé-ik als alle zakelijkheid en professionaliteit wegvalt:

  • ik mij uren kan verliezen in het kijken naar tapijtreinigingsfilmpjes. Ik moet er niet aan denken om het zelf te doen, vind het gewoon leuk om te zien hoe zo’n tapijt opknapt. 

  • ik het eens in de zoveel tijd heerlijk vind om helemaal niks te doen. Dan de hele dag in mijn pyjama zit te netflixen of te gamen. 

  • ik in slaap val met tekenfilms, en dan het liefst Aziatische maar wel Engels gesproken zodat ik ook kan luisteren als mijn ogen dicht vallen. 

  • ik dol ben op muziek en dan vooral meezingen maar ongelooflijk vals zing. 

  • ik al meer dan 20 jaar dezelfde parfum gebruik. Tussendoor ook wel anderen op doe maar altijd weer terugkom bij mijn favoriet: Gucci Rush.

  • ik veel met mijn honden train. Behendigheid, Flyball, Hoopers en Gehoorzaamheid heb ik wekelijks getraind. Echter zijn de oudjes ondertussen met pensioen en train ik voornamelijk met Lilly Detectie en Speuren. Lilly is er helaas niet geschikt voor maar ik hoop een volgende hond (grote zwarte poedel) op te kunnen leiden om vermiste honden terug te kunnen vinden.  

  • ik een vreselijke hekel heb aan schoonmaken en dan vooral stofzuigen en dweilen en dit dus al dik 10 jaar niet meer doe met dank aan eerst mijn moeder en nu al enige tijd mijn schoonmaakster. 

  • ik héél véél hobby’s heb: puzzelen (legpuzzels en puzzelboekjes), geocachen, Lorcana (trading card game van Disney) spelen en verzamelen, diamond paintings, gamen, als het mooi weer is suppen en dan zelfs nog tijd kan vinden om in de weekenden te studeren haha. 

  • ik het verschrikkelijk vind om te winkelen, mijn boodschappen daarom wekelijks laat bezorgen, kleding online bestel en als ik dan toch naar een winkel moet vaak al weet wat ik daar kom halen. 

IMG-20220809-WA0014.jpg
bottom of page