top of page
Ervaring Evy.jpeg

Evy is een hondje met een zwak maag-darmstelsel. Bij het minste geringste was het spugen en/of last van haar darmpjes. 

Gaande gesprekken met Ginger gestart met het darmplan. Ik vond het wel spannend om te doen en ben blij dat ik het gedaan hebt. De start was best intensief met de celzouten. Ik had echt zoiets van hoe krijg ik dat bij haar naar binnen. Even overlegd met Ginger en kreeg goede tips. 

Evy was 11 maanden toen we begonnen en at heel weinig. Na het uitlezen van haar oude voeding bleek dat Evy niet voldoende stoffen binnen kreeg en allergisch bleek voor o.a. lam. Uiteindelijk met andere voeding gestart en structuur aangebracht in de tussendoortjes en nu eet ze trouw alles op. 

Het darmplan is best een lang traject maar ik kan alleen maar zeggen beter!! Haastige spoed zelden goed!. Zeker bij Evy omdat alles snel ontregeld is. Gaande het plan merkte ik vrij snel verbeteringen. Spugen werd steeds minder en de ontlasting beter. We zijn nu in de laatste week en ik zou als het nodig zou zijn direct weer starten met het darmplan. Er is rust gekomen en haar maagje en darmpjes. Gelukkig eet ze nu goed en is een vrolijk hondje. Veel geleerd in dit traject zoals de invloeden van tussendoortjes op de voeding maar ook op de maag/darmen. Er is een goede balans, ook qua weerstand, bereikt! Evy en ik zijn blij!

Chicory is 6 jaar oud en komt uit het asiel. Toen ik haar uit het asiel haalde had ze veel schilfers en kale plekken in haar vacht, was ze zeer angstig en begreep ze de alledaagse dingen niet van wandelen aan de lijn tot lekker in een mandje slapen. Door eerst goed voer voor haar te hebben uitgemeten werden op den duur de kale plekken en schilfers minder in haar vacht. Voor haar angst werden er Bachbloesems  uitgemeten. Ze is daarna met grote sprongen vooruit gegaan in gedrag. Ze ging meer op onderzoek uit en haar angst werd stukje bij beetje minder. Ze gaat gesteriliseerd worden en daarbij gaan we haar ondersteunen met het operatie stappenplan zodat ze daarbij zo goed mogelijk ondersteund word voor en na de operatie. Ik ben zeer verrast dat ze van angstige hond nu steeds een meer zelfverzekerde hond word.

Ivy was altijd al een hondje die moeilijk situaties en prikkels los kon laten en dat uiten zich in veel blaffen en veel onrust in huis waardoor ze niet haar rust pakte. Als eerst werd haar voer nagemeten en bleek dat er te veel koolhydraten in zat. Dus we veranderde Ivy’s voer en ze kreeg Aromatherapie zodat ze in huis wat meer rust kon vinden en wat werkte dit super goed voor Ivy. Ze nam nu haar rust in huis waardoor ze niet meer onrustig was en het blaffen werd ook minder. Ze viel buiten ook uit naar andere honden en daar werd later de Bachbloesems voor uitgemeten en ingezet. Door de druppels werden de scherpe randjes van haar gedrag gehaald waardoor we weer beter konden trainen op het uitvallen. Ben heel blij dat ik dit heb gedaan en dat Ivy’s gedrag positief is veranderd.

Ervaringen van onze klanten

bottom of page