top of page
Image by Matthew Henry

Help, mijn hond is niet lekker!

Al een tijdje zie je dat het niet helemaal lekker gaat met jouw geliefde viervoeter. Jouw maatje is niet helemaal fit en de gezondheid is niet optimaal. Jouw hond laat signalen zien dat het niet lekker in zijn vel zit en je maakt je zorgen. 

De laatste tijd valt het je op dat jouw viervoeter minder vaak speelt. Als je voor hem een balletje gooit gaat hij er wel achteraan maar het enthousiasme duurt minder lang. Ook komt hij minder vaak zelf met een speeltje aanlopen om jou zover te krijgen met hem te spelen. Je vraagt je af of hij ook meer slaapt dan vroeger of denk je dat maar?  

Image by Daniël Maas
_edited.jpg

Eindelijk zit je na een drukke dag op de bank; even een momentje voor jezelf. Je geliefde huisdier kruipt gezellig naast je en je hebt het gevoel dat het leven niet beter kan. Je maatje begint te krabben en je geeft een schuine blik van “moet dit nou”, misschien vraag je zelfs “of hij ff op wil houden”. Dat werkte voor even, maar al snel gaat hij weer verder met krabben. Helaas begint hij nu ook nog met likken en bijten. Gek word je van het geluid! Even ben je geïrriteerd, tot dit omslaat in bezorgdheid.

Tijdens het uitlaten zie je regelmatig dat zijn ontlasting niet helemaal goed is. De ene keer beter dan de andere keer. Op zich is hij niet ziek dus besteed je er niet te veel aandacht aan. Toch vraag je je af of dit wel helemaal normaal is. Zou het aan het snoepje van gister liggen? Of heeft hij ongemerkt iets uit de bosjes gegeten? Je weet het niet en probeert het weer los te laten. 

_edited.jpg
_edited.jpg

Opeens valt het je op dat er iets in jouw hond zijn vacht zit. Je gaat op onderzoek uit en ontdekt allemaal witte kleine spikkeltjes in haar vacht. Oh jee, het zullen toch geen beestjes zijn? Na wat beter kijken, zie je dat het niet beweegt; het zijn schilfertjes. Heeft mijn hond roos? Kunnen honden dat wel krijgen eigenlijk? Je besluit het Google te vragen en schrikt van wat je leest. Je had niet verwacht dat zoiets simpels een teken van een dieperliggend probleem kon zijn…

Je merkt dat het niet zo lekker gaat met jouw hond. Je bent al meerdere keren bij de dierenarts geweest maar die kan helaas niks specifieks vinden om jouw geliefde viervoeter echt te kunnen helpen. De behandelingen die worden ingezet helpen helaas maar voor korte duur. Ondertussen ben je er behoorlijk klaar mee om maar aan te moeten “dokteren” en wilt een oplossing voor de lange termijn! 

_edited.jpg
Image by Ron Fung

Hoe zou het voor je zijn als jouw hond weer gezond door het leven kan?

Weer vrolijk door het leven kan of zelfs een tikkeltje ondeugend! Je zorgeloos met jouw hond kan spelen en jouw hond weer wil spelen met zijn of haar vriendjes. Je samen met jouw geliefde viervoeter rustig op de bank kan genieten van elkaars gezelschap met af en toe een aai of een knuffel. Jouw hond goede ontlasting heeft en jij weet welk voer en welke snoepjes je aan jouw hond kunt geven. Als je iets vreemds (zoals schilfers) opmerkt aan of bij je hond, dat je weet wat het wil zeggen en gericht kunt ingrijpen als dit nodig is. Je een lange termijn oplossing gevonden hebt voor de gezondheidsklachten van jouw hond.

Een zo lang en gezond mogelijk leven voor jouw geliefde maatje is wat je wilt.

De zorgen kunnen loslaten of het wel goed gaat met jouw vriendje.

Ook wil je jouw hond de beste zorg geven die er is, zodat jullie nog lang van elkaar kunnen blijven genieten.

Je wilt het allerliefst jouw hond weer gezond en fit zien!

Met het traject “een jaar rond de hond gezond” gaan we samen ervoor zorgen dat jouw trouwe viervoeter gezond en fit door het leven kan. Je kan de zorgen die je hebt loslaten want ik ben er om je te helpen dit op te lossen. We gaan aan de slag om jouw hond fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch in balans te brengen en te houden. Je leert hoe ziekte ontstaat en wat je dus kan doen om dit te voorkomen. 

 

Met mijn onbeperkte persoonlijke advies en begeleiding per mail en WhatsApp leer jij hoe je het beste voor jouw hond kan zorgen. Welke signalen je in de gaten moet houden én hoe je hier op in kan te spelen. Met jouw inzet zorgen wij zo samen voor een gezonde en klachtenvrije hond! Jouw hond zal weer lekker in zijn vel komen te zitten en je leert hoe je het zo kan houden.

Happy Women’s Day!_edited.jpg

Aan het einde van het traject

… gaat jouw hond weer vrolijk en fit door het leven. De gezondheid van jouw geliefde viervoeter is dan zo optimaal mogelijk met een hoge weerstand en daardoor minder aantrekkelijk voor parasieten en virussen.

 

… speelt jouw maatje weer als vanouds. Jullie kunnen samen heerlijk genieten van een lekkere speelpartij waarbij jouw hond weer enthousiast en energiek achter de bal aanrent. Jouw geliefde viervoeter heeft weer oog voor zijn harige vriendjes en kan genieten van het spelen met zijn soortgenootjes. 

 

… kunnen jullie ongestoord genieten van elkaars gezelschap. Na een drukke dag kunnen jullie samen op de bank die ene film of serie kijken die al een tijdje op de planning stond. Je maatje tegen je aan gekropen, die lekker ligt te slapen en voldaan aan het genieten is van de welverdiende rust.

 

… weet je wat je jouw hond wel en niet kan voeren. Je weet waar je op kan letten bij het kiezen van het voer en de snoepjes waardoor jouw vriendje voortaan een goede ontlasting heeft. 

 

… herken je veranderingen bij jouw hond en weet je hoe je in kunt grijpen. Je hoeft niet meer te schrikken bij het zien van schilfertjes in de vacht. Je weet wat dit en de andere vroegtijdige signalen over de gezondheid van jouw hond zegt en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Ook bij veranderingen in het gedrag weet je voortaan wat je kunt doen.  

 

… heb je een gezonde en klachtenvrije hond. Je hoeft niet meer naar de dierenarts voor vage klachten waar geen langdurige oplossing voor is. Er is naar het totaalplaatje gekeken waardoor de gehele gezondheid van jouw hond is verbeterd en de dieperliggende oorzaak is behandeld. 

Voor € 598,- of € 54,- per maand (dus 12x) gaan wij 12 maanden samen aan de slag om de gezondheid van jouw hond zo optimaal mogelijk te krijgen en te houden. Dit bedrag is exclusief producten en eventuele verzendkosten (ophalen is mogelijk in Rotterdam Zuid). Daarnaast krijg je een GRATIS allergie/intolerantie meting met voedingsadvies t.w.v. € 106,-. In onze uitgebreide mediatheek waar je toegang tot krijgt, is veel belangrijke informatie te vinden. En als klap op de vuurpijl krijg je 10% korting op de producten van aromatherapie en Bach Bloesem therapie.

 

Heb je meerdere honden in jouw roedel? Neem dan gerust contact met mij op voor de mogelijkheden. 

Ervaringen van onze klanten

IMG_7909.jpeg

Evy is een hondje met een zwak maag-darmstelsel. Bij het minste geringste was het spugen en/of last van haar darmpjes. 

Gaande gesprekken met Ginger gestart met het darmplan. Ik vond het wel spannend om te doen en ben blij dat ik het gedaan hebt. De start was best intensief met de celzouten. Ik had echt zoiets van hoe krijg ik dat bij haar naar binnen. Even overlegd met Ginger en kreeg goede tips. 

Evy was 11 maanden toen we begonnen en at heel weinig. Na het uitlezen van haar oude voeding bleek dat Evy niet voldoende stoffen binnen kreeg en allergisch bleek voor o.a. lam. Uiteindelijk met andere voeding gestart en structuur aangebracht in de tussendoortjes en nu eet ze trouw alles op. 

Het darmplan is best een lang traject maar ik kan alleen maar zeggen beter!! Haastige spoed zelden goed!. Zeker bij Evy omdat alles snel ontregeld is. Gaande het plan merkte ik vrij snel verbeteringen. Spugen werd steeds minder en de ontlasting beter. We zijn nu in de laatste week en ik zou als het nodig zou zijn direct weer starten met het darmplan. Er is rust gekomen en haar maagje en darmpjes. Gelukkig eet ze nu goed en is een vrolijk hondje. Veel geleerd in dit traject zoals de invloeden van tussendoortjes op de voeding maar ook op de maag/darmen. Er is een goede balans, ook qua weerstand, bereikt! Evy en ik zijn blij!

 • Voor welke gezondheidsklachten kan ik bij je terecht?
  Je kan bij mij terecht met een breed scala aan klachten en aandoeningen. Naast de allergie-gerelateerde klachten zoals spijsverterings/darmproblemen (diarree, braken, gras en/of aarde eten etc.), huidklachten (jeuk, roodheid, hotspots, huidontstekingen etc.), anaalklierproblemen en ontstekingen (oren, ogen blaas etc.), kan ik je ook helpen met geslachtsorgaan problemen (afscheiding, hormonen etc.), gewrichtsproblemen (artrose, artritis etc.), luchtwegproblemen (kennelhoest, bronchitis, longontsteking etc.), blessures (wonden, spieren, pezen, banden etc.), tandproblemen (slechte adem, tandsteen etc.) en gedragsproblemen.
 • Mijn viervoeter is angstig, kan je daar ook bij helpen?
  Ja zeker. Angst zoals verlatingsangst, angstbijten, angst voor harde geluiden, vuurwerk, trimsalon, dierenarts, reizen, aanwijsbare dingen en onverklaarbare angst zijn allemaal angsten waar we mee aan de slag kunnen gaan. Andere gedragsproblemen zoals agressie, onzekerheid, territoriaal gedrag, jaloezie, stemmingswisselingen, onzindelijkheid, onrust, overmatig blaffen, voernijd, eetproblemen, depressie en destructief gedrag zijn gedragsproblemen waar ik ook bij kan helpen.
 • Kan ik niet beter naar een dierenarts gaan?
  Ik stel geen medische diagnose! Een dierenarts is opgeleid om een medische diagnose te stellen en heeft de kennis en expertise om specifieke aandoeningen en ziekten te identificeren. Hoewel we niet voor elke klacht een medische diagnose nodig hebben, is het cruciaal om bij bepaalde klachten samen te werken met dierenartsen. Waarbij de westerse diergeneeskunde zich richt op het behandelen van de klacht en/of het symptoom, kijk ik verder om de achterliggende oorzaak te vinden en te behandelen. Chronische klachten kunnen heel goed ondersteund worden waardoor minder en in sommige gevallen zelfs géén reguliere medicatie meer nodig zal zijn. Dit gaat altijd in overleg met de behandelend dierenarts.
 • Hoe gaat het in zijn werk?
  Zodra je hebt aangegeven met mij aan de slag te willen gaan, ontvang je een anamneseformulier per mail. Dit is een uitgebreide vragenlijst over de medische geschiedenis, preventieve behandelingen, leefomstandigheden, voeding en gedrag van jouw viervoeter. Indien gewenst gaan we nog wat dieper in op het gedrag met een vragenlijst over de mentale gezondheid. Indien nodig stel ik na ontvangst nog een aantal vragen per mail, mocht iets niet helemaal duidelijk zijn. In sommige gevallen is het nodig om samen te werken met dierenartsen zodat we een juist behandelplan kunnen ontwikkelen dat rekening houdt met de medische diagnose en eventuele medicatie. Aan de hand hiervan breng ik de situatie in kaart, werk alle factoren uit, doe alle metingen en stel een behandelplan en voedingsadvies op. Vervolgens gaan we het komende jaar samen ervoor zorgen dat jouw huisdier zo gezond en klachtenvrij mogelijk kan worden. Hoe snel dit gaat is per dier en per klacht verschillend. Een chronische klacht die al jaren speelt, is niet in een paar weken opgelost. Ik monitor de behandeling en kijk of eventuele bijsturing nodig is. Daarnaast begeleid en leer ik je om jouw viervoeter gezond en fit te kunnen houden.
 • Wat wordt er van mij verwacht?
  Ik kan jouw huisdier niet alleen gezond krijgen, daar heb ik ook echt jouw inzet voor nodig. Naast het toedienen van de producten, kan ik je alleen goede begeleiding geven als je mij op de hoogte houdt van alle veranderingen die plaatsvinden. Wij zullen meerdere contactmomenten hebben om de voortgang van de behandeling in de gaten te houden. Ook is het belangrijk om contact met mij op te nemen als iets niet duidelijk genoeg is. Alleen zo kunnen we samen werken aan een optimale gezondheid voor jouw hond.
 • Welke behandelingen kunnen ingezet worden?
  Ik kan verschillende vormen van een behandeling inzetten zoals, aromatherapie, Bach Bloesem therapie, fytotherapie (kruidenleer), celzoutentherapie, homeopathie, shiatsu, reiki en trapped emotions. Afhankelijk van wat op dat moment het beste bij jouw hond past, zetten we één of meerdere van deze therapieën in om jouw viervoeter op natuurlijke wijze fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch in balans te brengen en te houden.
bottom of page